FN-rapporten siger, at 1/10 af verdens befolkning er vandmangel

- Aug 04, 2017-

22. marts er verdensvandsdagen.

Hovedtemaet i år er "vand og bæredygtig udvikling". Den seneste verdensvandsudviklingsrapport udstedt af UNESCO viser, at der er omkring 750 millioner mennesker, der lever i verden med vandbrist, og tegner sig for omkring 1/10 af verdens samlede befolkning. Vandsikkerhed er ikke optimistisk.

Rapporten påpegede også, at hygiejneforhold for levende vand bekymrer sig. Mere end 2 milliarder 500 millioner mennesker verden over lever i vand og sanitet er ikke op til standard. Omkring 3 millioner 500.000 mennesker verden over hvert år er relateret til utilstrækkeligt levende vand og dårlig sanitet. I mellemtiden dør næsten 1000 børn i verden hver dag af diarré forårsaget af snavset vand eller manglende sanitet, ifølge tal fra FN's børnefond.

FN's generalsekretær i verdensvandsdagen Ban Ki-moon sagde i en erklæring, at sikkerheden for drikkevand og levende vand er et presserende problem for global sundhed.

Klimaændringer, landbrug, industri og byforbrug er steget og forværrer vandkrisen. De Forenede Nationer opfordrer det menneskelige samfund til at samarbejde mere aktivt om at håndtere krisen af ​​vandressourcer.


Et par af:Hvad er geotextil membran? Ja, vi kan levere! Næste:Hvad med vandressourcer i Europa?